Läsmål 2019

Förra veckan kikade vi på hur jag läste förra året. I detta inlägg blickar vi framåt. Jag har ju några mål som jag gärna uppfyller årligen:
  • Läsa minst 104 titlar (dvs snitta två titlar/vecka) 
  • Läsa minst 12 titlar på engelska (dvs snitta en engelsk bok/månad) 
  • Beta av min TBR  
Förra året höll jag målen om att läsa minst två böcker i veckan och minst en engelsk i veckan med råge. Men vill inte öka antalet bara för det, utan tycker att det här är en lägstanivå som jag vill hålla. Då får jag en hållbar kärna som jag alltid kan känna mig trygg mot, och även en liten spark i baken att vidga mina vyer utanför vår svenska utgivning.

Hyllvärmare var inte på tapeten under 2018 direkt, läste kanske två-tre stycken som samlat damm? Men jag var däremot kontinuerligt duktig på att läsa böckerna jag köpte. Men jag måste bättra mig när det kommer till att läsa det som samlar damm. Ett sätt är ju den klassiska tre på tre utmaningen. Vet ni hur det gick förra året? Inte alls. Men jag känner att jag måste få revansch, eller vad säger ni? Så i år har jag ändrat lite innehåll i min tre på tre utmaning och trots att den inte riktigt innehåller några rejäla dammsamlare så ser den nu ut såhär: 

 
  • Tre kvinnliga nobelpristagare. Både Lessing och Müller har jag läst tidigare, men Aleksijevitj är för mig ny. 
  • Tre små korta essäer om lite allt möjligt för att sparka igång tankeverksamheten i min hjärna. 
  • Tre klassiker i pocketformat.
Hoppas ni hänger med mig under 2019!

Kommentarer:

1 Alekzandra:

Kärlek i europa är så bra! Men vad betyder 3 på 3 utmaning?

Svar: Bra fråga! Det är en urgammal utmaning som startade av bloggen Pocketlover (vilande sedan några år) och som helt enkelt går ut på att läsa tre böcker med ett gemensamt tema (författare, serie, land etc). Grundtanken var att det skulle göras på tre månader, men den biten skippar jag utan kör helårsvis. Upplever utmaningen som ett kul sätt att hitta röda trådar i min TBR!
bokstaden.se

Kommentera här: