Författare jag vill läsa mer av

Idag blir det ett inlägg med kombinerad inspiration från Top Ten Tuesdays tema om top tio författare som var nya för en förra året, och Sofies bokbloggs inlägg om författare hon vill läsa mer av. Så här får ni några författare som jag läste för första gången förra året, och som jag gärna läser lite mer av. Författarnamnen är länkade till mina recensioner av böckerna jag läst. 

Wera von EssenElis Burreau
Båda skrev så härliga vardagliga betraktelser om sin egen existens. Biografier i romanformat är härliga. Kanske är det svårt att göra fler, men deras berättarton skvallrar ändå om att de har något jag vill läsa mer av. 

Emma Glass
Språket och berättandet var så otroligt rytmiskt och poetiskt, och gjorde mig så hänförd att jag älskar Peach trots att den var ganska så brutal. Men det är just det som gör ett författarskap till det lilla extra. Så Emma håller jag koll på framöver!

Balsam Karam
Händelsehorisonten var en av mina starkaste läsningar förra året. Bokens uppbyggnad var halva berättandet, och de språkliga upprepningarna var pricken över i. Sen att den berättande en häpnandsväckande historia är ett extra plus. 

Ursula Scavenius
Det här var så mörkt och sårbart, som en surrealistisk dröm. Lite David Lynch. 

Yrsa Walldén
Kvicktänkt ungdomslitteratur, som inte problematiserar utan bara är. Saknar det också i så mycket. Älskade allt med Flickvänsmaterial. 

Audrey Niffenegger
Jag är nog inte ensam om att tycka att Niffenegger borde komma med en tjockare roman snart, så att vi får grotta ner oss mer i romaner som spränger in mystik på ett unikt sätt. 

Leslie Jamison
Jag är nog mest frälst av hennes essäistiska skrivande, och ser fram emot att få läsa Empatiproven som kom redan innan min favorit Tillnyktring. 

Karin Smirnoff
Trots att jag blev glad att Axelsson vann Augustpriset, så är jag ändå liiite besviken just för att Smirnoff inte vann. Det är något i språket som gör att jag tänker på boken alldeles för ofta, och jag ser fram emot Smirnoffs fortsatta berättande. 

Ottessa Moshfegh
Det absurda i berättandet i My year of rest and relaxation tillhör mina favoriter. Pratar ofta om den här boken som en av mina starkaste läsupplevelser. Är trots detta inte urförtjust i Eileen som kommer från samma författare, men ett mästerverk måste väl kunna resultera i fler? 

Daisy Johnson
Språket. Det är allt jag säger. Hennes berättande innehåller också det mystiska som gör att berättandet kan ta vilken vändning som helst. Det blir så absurt ibland, att jag älskar det!


Kommentarer:

1 Anonym:

Håller helt med om Smirnoff, vill ju bara läsa mer och mer och mer av henne

Kommentera här: