Vilka kommer att nomineras?

 
Om en vecka smäller det. Då håller Augustpriset sitt Nomineringsevent på Södra Teatern i Stockholm. Då får vi alltså veta vilka titlar som nominerats och har chans att få Augustpriset 2018! Jag och många andra litteraturentusiaster kommer att vara på plats och hålla tummar och tår för personliga favoriter men också ha öronen öppna för att lyssna in de nominerade. Men redan nu kan du lyssna på Agustpodden, där första avsnittet handlar just om vilka titlar som möjligtvis nomineras, men också om juryarbete och allmänt nörderi i utgiven litteratur. Lyssna kan du göra här
 
Men vilka tror jag kan nomineras? Jag har följt priset i några år och har, precis som podden också tar upp, då och då anat titlar som känns som riktiga augustkandidater. Podden lyfter redan några av mina personliga favoriter, så som Nordisk Fauna, Händelsehorisonten, Aednan och Kärlekens Antarktis. Men jag hade också gärna sett antingen En debutants dagbok eller Karismasamhället  som båda har den där självbiografiska tonen som jag uppskattar. Jag spekulerar också svagt kring om inte Oneiron och Jag går och lever kan bli nominerade. Slutligen vill jag också tippa på Blixtra, spraka, blända!, som jag ännu inte skrivit om men uppskattade rejält. 

Jag ser också fram emot de titlar som juryn plockar fram som jag inte alls har läst, eller ens haft på min läsradar. Det är just det som är så fantastiskt med nomineringslistorna. Alla tips jag får och som jag annars hade missat!
 
Vill du också gå på Nomineringseventet, träffa författarna och augustnörda? Här hittar du information

Kommentera här: