Läsåret 2017

Under 2017 har jag fått väldigt många nya läsare här på bokstaden vilket har varit extra kul. För alla er nya som inte har varit med så har jag som rutin att föra logg över min läsning. Ni hittar allt under kategorin läslogg. 

Årligen har jag "läsmål", de är ett sätt för mig att se att min läsning håller den omfattning som jag känner är rimlig och som gör att min läsning inte blir skevfördelad. Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med året trots flertalet lässvackor. Men nu tittar vi på hur det har gått:

  • Läsa minst 104 böcker (dvs snitta två böcker/vecka)
I år har jag läst totalt 189 (textbaserade)böcker, något jag är oerhört nöjd med. Ganska förvånad över till och med. Det känns som att det här året bara hägrats av lässvackor, så att få det såhär svart på vitt att jag läst betydligt mer än min lägsta ambition känns bra. Jag hoppas att 2018 blir ett bättre läsår, men kanske inte till antal utan med ett jämnare läsflöde. 

  • Läsa minst 12 böcker på engelska (dvs snitta en engelsk bok/månad)
I år läste jag 17 böcker på engelska vilket är mer än godkänt. Jag har dock köpt mer böcker på engelska än tidigare för det som hänt senaste året är att jag har ett annat sätt att hitta böcker att läsa på än tidigare. Jag upplever att jag får mer boktips som är på engelska än som är på svenska, och att många av de titlar som kommer på svenska redan kretsat i min internetsfär på engelska. Ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig!

  • Beta av min TBR 
Här har jag inte några siffror. Istället har jag känsla, vilket är väldigt ovetenskapligt men som får räcka för mig. Jag har satsat hårdare på att beställa mindre böcker och fokusera på att läsa böckerna innan jag beställer nytt och jag har även fokuserat mer på att titta igenom hyllan med olästa böcker inför resor eller sommaren då jag gjorde min sommarplanering. Jag upplever kanske inte att min TBR har krympt, men en stor del av innehållet är förändrat. Det har alltså inte minskat i antal, men inte heller ökat obehärskat utan istället har jag läst lika mycket som jag fyllt på. Detta är ett evighetsprojekt, men under 2018 tänkte jag satsa på en liten utmaning som får mig att läsa ett större antal böcker ur min TBR. Mer om det i ett senare inlägg. 

Annan fakta är att min bästa läsmånad var september med 31 titlar. Den sämsta var mars med 8 titlar. Här hittar du alla 189 titlar, och intressant nog var 110 avdembibliotekslån! 

Kommentera här: