Spegel, spegel - Cara Delevingne


Fyra okända personer fann varandra när de startade ett band. Men när Nai, deras episka basist, plötsligt försvinner men hittas ett par månader senare, nästintill död, i vattnet så förändras deras dynamik. De alla upplever att något med hennes försvinnande inte stämmer. Skulle hon verkligen ha försökt ta sitt liv? Hoppa från bron? Blåmärkena tycks inte stämma, inte heller det faktum att hon har en tatuering - trots att hon avskyr tatueringar som fenomen. Snart nästlar ungdomarna upp en mörk historia, om flickor, sidor på darknet och varför Nai försvann. Samtidigt har de övriga bandmedlemmarna andra problem i sina liv: alkoholiserade föräldrar, kriminella bröder och föräldrar som helt enkelt slutat bry sig. Det blir verkligen en djupdykning i ungdomsproblematik!

Jag gillar boken, den har flertalet aspekter som jag faller för men sammanfattningsvis känns den något platt i sin handling då jag ibland önskar att de rotade mer i det som sker, för det känns som att vi bara får snudda lite på ytan. Den känns också väldigt amerikansk med sin big reveal på slutet som såklart sker utan några som helst konsekvenser… Men som helhet tyckte jag dock om den, även om jag ser lite utvecklingspotential!

 En sista grej dock: stör mig OTROLIGT på att originaltiteln Mirror, Mirror speglar (hehe) bandnamnet, men att den svenska översättningen låter bandnamnet vara Mirror, Mirror men titeln översatt till Spegel, spegel. Löjlig sak att störa sig på kanske, men så irriterande!

Kommentera här: