Equilibrium - Anna Jakobsson Lund


I Equilibrium möter vi forskaren Ari, som ganska snart upptäcker sig ha krafter som innebär att kunna känna och kontrollera materia. Dessa manifesterar sig plötsligt, och resulterar i att krafterna avslöjas inte bara för Ari själv utan även för de Ari arbetar för. Krafter som dessa är dock ovanliga, farliga och högt eftertraktade, så många med dem gömmer sig därför. Vilket Ari också tvingas göra för sin egen säkerhet. Slutligen hamnar Ari på en varieté, där alla har sina hemligheter och hankar sig fram. Där lär Ari sig att hantera sina krafter, och att använda dem för att utföra magiska tricks som en del i föreställningen. 


Det finns så mycket jag tycker om i Equilibrium. Exempelvis de tatueringar som alla, eller ja de flesta människor har på sitt bröst. De är som en karta över individen och avslöjar deras historia och deras hälsa. Intressant är också hur Jakobsson Lund väver in det ickebinära perspektivet, ett som vi sällan ser i litteratur men som börjar framträda mer och mer.

Jag gillar också hur vi verkligen får nörda lite med magiska trick, jag faller verkligen för det. Men nackdelen med just det är att det då går väldigt långsamt, vilket gör att slutet kommer helt från ingenstans. Det går verkligen jättefort! Även om jag faktiskt tycker om slutet riktigt mycket, men visst är det bäddat för att man vill ha en uppföljare? Jag hoppas åtminstone att Jakobsson Lund inte lämnar den värld hon byggt upp, för jag hade gärna besökt den på ett eller annat sätt igen.


Kommentera här: