Och lite mer sommarläsning

Har fått påfyllning till mina distraktionshögar, dvs högarna som kommer att konkurrera med min planerade sommarläsning. Först ut är två ungdomsböcker från gilla böcker som de skickat, urkul! Recensionsdagar är i slutet av sommaren, så kan skamlöst hålla på böckerna tills jag kommit åtminstone ett par böcker in i sommarläsningen. Sen kom även Isabelle Ståhls bok äntligen till bibblan, och så kunde jag inte riktigt motstå  boken om Sigrid Hjertén. Känns som en bra bok att läsa i sängen om kvällarna! 

Sommarläsning 2017


Njuter lite av att se den här bilden på all fantastisk framtida läsning. Lagtom till midsommar presenterar jag för er: min sommarläsning! Det är tretton titlar totalt, och ambitionen (ja, betoning på ambition för let’s be real: jag kanske inte läser en endaste av dem utan tretton andra titlar istället, eller totalt bara en titel då läslust är nyckfull) är att läsa dessa under sommaren. Kanske inte restriktivt till min semester, utan snarare fram till augustis slut och sommaren liksom känns över och hösttitlarna pockar på uppmärksamheten istället. Här får ni titlarna i en lång rabblig rad:

O fallen angel - Kate Zambreno
Hunger - Roxane Gay
So sad today - Melissa Broder
Herland & the yellow wallpaper - Charlotte Perkins Gilman
Allas älskare, ingens älskling - Per Hagman
Pansarkryssaren - Molly Johnson
Idag är allt - Nicola Yoon
Tre saker jag inte vet om dig - Julie Buxbaum
Flickan på hotellet - Katarina Wennstam
Nelly Sachs kom aldrig fram till havet - Sara Stridsberg
Large animals - Jess Arndt
Stay with me - Ayobami Adebayo
Denna dagen, ett liv: en biografi över Astrid Lindgren - Jens Andersen

Ett par bibliotekslån, ett par på engelska, ett par ungdomsböcker, ett par som är helt nya och ett par som legat hemma ett tag (So sad today är halvläst till och med) och en titel som legat på sommarläsningslistan sedan urminnes tider: biografin över Astrid Lindgren. Känns som att jag fått till en bra blandning i år, även om jag anar att min ambitionsnivå är något hög. Nu ska jag bara läsa ut Zarah Leander (vi är fortfarande inte klara med varandra) och Gruppen av Mary McCarthy som jag läser just nu, så ska jag sätta tänderna i den här högen. Vilken borde jag börja med?

Hej måndag!

Jag överlevde förra veckan! Jag läste, som ni såg, en bunt barnböcker och första sommarboken genomfördes med succé (om man får skryta). Jag läste dock inte alls mycket annat än det. Hade som mål att läsa färdigt den där stora boken om Zarah Leander, men det hände inte. Tror jag lyckades läsa ett kapitel en pigg kväll men utöver det - noll sidor! Nu är det bara två korta veckor kvar innan jag har semester, kanske rimligare att ha som mål att Leander och jag ska vara färdiga med varandra tills dess. Snart är det förresten dags att blogga om mina sommarläsningsböcker för idag kom de sista två på posten (se bilden). Ni får en fullständig sommarläsningsliata senare i veckan! 


Annat roligt är: jag har snart planterat ut all min kål. Kommer inte vara sju sorters kakor här inte, utan sju sorters kål. Ska även gräva en stoooor rabatt i veckan som ska fyllas med plantor som har blå blommor, urfint tror jag det blir. Sånt som är i periferin av mitt liv liksom, blå blommor och kål medan jag läser. Det är också midsommar om ett par dagar och jag och sambon tänkte ta bilen lätt söderut för att tälta och bara släppa allt socialt umgänge över en natt. Pannlampa och bok i tält, låter inte det alldeles idylliskt?

Nu ska jag krypa ner i sängen och umgås med Zarah Leander igen.