Ladies - Mara Lee

Ladies innehåller ett par parallella historier som alla kretsar kring en och samma kärna i slutändan. Det är vackra personer, Lea som äger ett galleri, Mia som jobbar lite med allt möjligt och egentligen lever på pappas pengar, Laura som är poet. Och den som binder dem samman är Siri. En kontroversiell men enastående fotograf, som ovetande ska ha en utställning på Leas galleri. Men motivet är ett annat. De alla har nämligen blivit lurade, eller snarare utnyttjade av Siri. Foton är tagna av dem som de egentligen inte är bekväma med, och fotona är de som skapat Siris karriär. Det skapas alltså en hämndaktion av Mia och Lea, och nu försöker de samla ihop andra flickor för att utkräva sin hämnd. 

Till en början är Lees historia lite.. mäh. Jaha, vackra unga flickor som nu är unga kvinnor? Men sen introduceras Siri, och det är Siri som karaktär som ligger bakom och skapar historien. Jag vill nästan ha lite mer Siri? Som fascineras av det unga och vackra, och vars vapendragare Jean lockas av detsamma. Jag vill veta mer hur de tänker, vad som motiverar - hur de rättfärdigar? Jag vill möta dem i texten på ett annat sätt än jag gör nu, även om historien helt klart håller som den gör. Men det där lilla lagret som hade lyft fram det lite absurda i historien, det saknar jag! 

Läser just nu

bild från instagram @ninzor

Befinner mig i något slags euforiskt mellanskede i vår köksrenovering. Det har under de senaste två dagarna gått från ett dammigt rum till att faktiskt innehålla köksskåp och kännas som ett kök, kanske har vi två-tre veckors arbete nu innan vi är helt klara för att kunna använda det som ett riktigt kök! Men nog om det. Helgens renoveringspaus-bok är Sund som jag bokreafyndade. Har bara hört positivt om denna. Har någon av er läst? Är den så bra som alla säger? Känner att jag kanske har något höga förväntningar, men hittills känns den åtminstone bra. Vi får se vad slutsatsen blir! 

Mitt bokreapaket!

I år frossade jag rejält på bokrean, liksom förra året, och köpte dels några jag läst och vill ha i bokhyllan, dels ett par jag spanar på samt ett par som är helt nya för mig. Det vill säga: den perfekta kombinationen av bokreafynd. 

 
• Mina hjältinnor - Samantha Ellis 
• Granta #5 Vinnare
• Förresten gör folk så konstiga saker nuförtiden - Åsa Foster
• Akta dig för kärleken - Anne Swärd
• Bedrielsen- Maria Sveland
• De två saliga - Ulla Isaksson
• Sund - Tove Folkesson
• Kärlekens brutala språk - Alicia Erian
 
Kanske är det allt, kanske köper jag mer. Och känner jag mig själv rätt kommer jag att springa in till akademibokhandeln och fynda lite där också.. 
 
Vad har ni bokreafyndat?