Den tusende följaren - Jenny Milewski

Den tusende följaren är oerhört skrämmande om baksidan av offentligheten, men också om hur lätt det är att låtsas vara någon annan och att få sin identitet stulen. Jag sträckläste!

Stella är sjutton år och vloggare. Följarna är många och det verkar som att hennes karriär som vloggaren Stella Star är runt hörnet. Men en dag finns en ny person som ger ut videor under namnet Nova Star, och utger sig för att vara "den riktiga" Stella. En mörkare ärligare Stella. Det blir starten på en ny typ av näthat för Stella, men det slutar inte där - personen bakom Nova Star har också haft kontakter med killar på en dejtingsajt och nu börjar de höja sina missnöjda röster och leta upp henne. De står utanför hennes lägenhet. Spanar på henne från utkanten av skolgården.

Den är något övertydlig och kanske lite väl lycklig i sitt slut, men jag låter det gå. Det intressanta ligger ändå i hur Stella agerar och reagerar kring den stulna identiteten, och hur hennes omgivning agerar. Sen är det också intressant att det i det här konceptet gick att lyfta fram olika typer av näthat. Diskussionsbar, helt klart. Så trots att det inte är något mästerverk, så gillar jag den. Tipsade en kollegas tonåring, som också sträckläste så den har nog det drivet i sig.

Två sidenotes:
1. Älskar hur killen som hjälper Stella att spåra Nova är supercharmig, har flickvän och är totalt ointresserad av Stella. Är detta slutet på löjliga kärlekstrianglar som stjäl utrymme?
2. Titeln, förstår den inte och hade så önskat en annan. Har dock inga förslag..