Om att gallra:


Gallrade dubbletter med trasiga ryggar, ritade krumelurer och vattenskador. 

Böcker slits. Det är något fantastiskt över nya fräscha böcker som knastrar när de slås upp. Det är också fantastiskt med böcker som har några år på nacken och på så sätt har utvecklat en själ av läsare och deras intryck. Sen finns det böcker som bara åldrats. De är sladdriga, klibbiga och allmänt äckliga. Just sådana har jag gallrat från hyllorna på ungdomsavdelningen idag. De syns tydligt bland hyllmetrarna när man har ställt in den blicken. Bästa tillfället att göra det är just nu, för övrigt. När skolorna återlämnat större delen av sina lån och hyllorna känns sprängfulla. Då kan man rensa ut och köpa nytt av det som behöver kompletteras.


BokpostHittade den här i brevlådan igår och började läsa den direkt. Nu är den utläst. Vill bara berätta för er om den på studs, men recensionsdag är tyvärr inte förrän om någon vecka så vi får hålla ut tillsammans. 

Årets snyggaste bokomslagKan vi bara ta en sekund och prata om årets snyggaste bokomslag? Inte ens halva året har gått, men alltså... Det går inte att toppa omslaget till Bodil Malmstens samlade dikter!

Det är så snyggt i sin enkelhet! Bilden är så totalt missvisande att det därför kommer en förklaring här: boken är enkelt inbunden med det otroligt snygga grafiska mönstret (påminner mig av någon anledning av Lykke Li's musik..). Därefter är det ett TRANSPARENT skyddsomslag med den svarta texten tryckt på. Alltså. Smällde av när jag såg den i bokhandeln idag! Gå till närmsta bokhandel pronto för att titta och tafsa. Jag som tänkt tanken att införskaffa har helt enkelt beslutat enhälligt med alla mina celler att vi måste köpa.