Bokbloggsjerka 27-30 mars

Är det bara jag som kan bli ”sjukligt” förtjust i en karaktär i en bok eller på tv/film?

Det här händer mig jämt! Läste Fangirl i veckan och blev galet förtjust i Levi och Cath. Kände liksom att de var ett så härligt gång att jag ville hänga med dem! Och det är inget ovanligt, det hände med Född fenomenal också som exempel. Vid de tillfällena är det så svårt att släppa taget om böckerna, men lever liksom kvar i dem i flera veckor efteråt. 

Mer information om jerkan hittar ni hos Annika (klistrar in länk senare).

 

Ett dygn (och några timmar) i en annan stadJust nu sitter jag på ett snabbtåg från Stockholm. Igår åkte sambon och jag dit för att se Johan Rehnborgs dramatisering av En man som heter Ove, och jag ställer mig med hyllningskören. Otroligt välspelat, otroligt bra manus och heltheltsintrycket var en blandning av skratt och tårar i ögonvrån. Även sambon som inte läst boken älskade det, och lyfte fram karaktären Ove med exakt samma känsla som jag fick från böckerna - så nog följer det känslan och historien i boken. 

Väl värt resan, och vi båda önskade att den kunde fortsatt lite lite längre. 

Nu ska jag ta igen mig på tåget. Det har varit hektiskt i två veckor nu, och med det här besöket blev det liksom nästan för mycket energimässigt. Men imorgon får ni veta vad jag köpte för bokrelaterat!

Bokbloggsjerka 20-23 mars

Veckans Jerka: 

Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.

Det här har jag lite svårt med. Hur lockar jag nya läsare? Inte alls, skulle jag vilja säga. Jag skriver mer för mig själv än läsarna, i grund och botten. Däremot älskar jag mina läsare, och ju fler kommentarer desto roligare! Det är det som är kul, det är också därför jag försöker kommentera mer i andra bloggar. Det är ju den interaktiviteten som är det roliga!

Jag skulle dock gärna se ett större utbyte mellan mig och mina läsare. Ni får gärna skriva om ni vill att jag skriver om specifika böcker, som jag nämner i läsloggarna men inte skrivit om. För jag skriver ju utifrån mig själv, det JAG vill skriva om. För jag har inte riktigt koll på vad ni vill läsa.