Kattmänniska - Susanne Samuelsson

 
På bibblan läser vi noveller varje fredag, därför köper vi också frekvent in novellsamlingar bara för att förse oss med material. En sådan var kattmänniska. Och jag menar; titeln gjorde att mina kollegor tog för givet att jag skulle ha den. Så plötsligt var den infångad till mig - utan att jag ens ställt mig på kö! 

Och den är skitbra!

Den är otroligt twistad. Jag minns historien om tjejen som högg av ett finger för att bli vackrare. Och nog blev hon vacker. Problemet var bara att fingret skulle läggas någonstans där det aldrig flyttades igen, vilket råkade bli hennes köksskåp. Så där låg det och ruttnade. Tills en man hon tagit med hem från krogen ser det, förfasar sig och hon -poff- förvandlas till ett monster. 

Det är inget magiskt över de här novellerna. Inte heller fantasy. Det är bara skruvad verklighet - och riktigt jävla obehagligt. Ibland kryper det liksom under huden. Som i bostadsområdet där tanterna mördar män - och äter upp dem. Så vill du läsa obehagligheter är detta ett tips! Samuelsson skriver väldigt enkelt, men det är också det som gör att det känns så rått och verkligt. Oväntat bra, får bli min slutkläm. 

Kommentera här: