Helgens läsning #tbrHej ni! Ni som följer mig på insta har redan sett bilden, men det här är alltså mina nyinköpta böcker som efter strul med ordrar och leveranser kom en vecka senare än planerat (och ja, jag kan pga tvånget att beställa om böckerna ha beställt atwood också..). Så nu vet ni vad jag har för mig i helgen! 

Den vita staden – Karolina Ramqvist

 
Karin är lämnad igen. Och nu kommer Han inte tillbaka. Den här gången finns det även en sex månader gammal dotter, och pengarna börjar ta slut. Så den makt hon vetat om att hon haft, den börjar krypa in i henne. Får henne att försöka få de andra i gänget att förstå deras skuld i situationen. Hon är ensam, men det är inte hennes fel. Eller? 


Det blir nästan pinsamt när jag läser den vita staden. Desperationen lyser. I Flickvännen är Karin en lugn och sansad person, och visserligen är hon rätt lugn nu också men hon är så desperat på insidan. Det finns något där som blir obehagligt. Det är just det som gör denna en värdig efterföljare till Flickvännen.

Jag har även insett att Ramqvist är en författare jag kommer följa hädanefter, för allt hon skriver är så otroligt välskrivet med så mycket under ytan. 

The mime order - Samantha Shannon

 I The mime order så möter vi Paige ungefär precis där The bone season avslutas. Hon har lyckats rymma från Sions grepp, men tvingas leva gömd eftersom scion vet vem hon är och desperat söker henne. Hennes erfarenheter från Scion och det faktum att flera av hennes vänner dött får henne att uppta kampen om att störta Scion. Deras grepp om de klärvoajanta blir allt hårdare, och Paige vill inte leva så. Så hon söker hjälp. Förgävs. Så för att lyckas måste hon ha makt och pengar för att klara sig själv, något hon bara har lite av. Därför satsar hon på att bli "Underqueen" och styra över de som vägrat henne hjälp..

Boken får ett oväntat slut, med en twist (har ju insett att jag ändå älskar dem) och nu kan jag inte bärga mig. Vill ha nästa bok nu!