Hallahem

 
Boken inleds med att vi möter en kvinna som smyger sig fram och byter ut sitt barn mot ett annat. Därefter nutid. Tolvåriga Torun som lever under ett berg tillsammans med sitt folk Vitterfolket. Och Tolvåriga Tilda som lever i det samhälle vi känner till. Deras vägar kommer mötas i kampen att rädda Vitterfolket. För berget de bor under hotas av människan och vårt behov av att spränga deras berg.

Jag gillar den här skarpt. Jag är väldigt svag för bandet mellan verklighet och skogsmytologin. Så helt klart sögs jag in rätt rejält. Men jag gillar också hur hotet inte alls var magiskt, utan något som är helt naturligt för oss. Upplägget det ger för vidare diskussion inom skolan är helt fenomenal. Tips tips.

Jag blir dock nyfiken på miljön. Hur bor de där inne? Och hur sover de? Vad äter de på? Och framför allt verkar hela kollektivet vara indelat i hushåll - och hur ser det ut när de pratar om att vara hemma hos sig eller hos kompisen? Jag hade nog också önskat mig ett band mellan tjejerna. Herregud! Så upplagt för att det skulle hända men nej. Kommer det en bok till så vi kan reda ut det här nu? Tack! 

Men ärligt. Enkel lättläst fantasy som är perfekt för mellanåldern. Jag vill boktipsa om den här boken tusenfaldt nu. 

Kommentarer:

1 Susanne:

Åh åh åh! <3
Glädjen hos oss!

Bok två håller på att ta form som bäst. Vi tar med oss dina önskningar och ser vad vi kan göra :-)

Många kramar/ Susanne och Daniel

Svar: KUL att det kommer en fortsättning. Ska hålla ögonen öppna!
bokstaden.se

2 Vargnatts bokhylla:

Väntar också spänt på en fortsättning :)

Kommentera här: