Den analoga läsloggenSedan 2010 har jag skrivit ner varenda bok jag läst, förutom kurslitteratur och barnlitteratur som jag läste i mitt tidigare jobb. Även faktaböcker som är mer av handbokstypen skrivs inte ner, till exempel trädgårdsböcker. Men utöver det, allt. Dessa listor har jag skrivit på alla möjliga typer av papperslappar, och för något år sedan köpte jag den här skrivboken i syfte att tjäna som läslogg. Men ni vet hur det kan bli. Hittar man listorna - så hittar man inte boken och tvärtom. Men för några veckor sedan skrev jag ner alla listorna i den här boken. Så här finns min läshistoria! Det var så roligt att gå igenom när jag skrev. För man minns ibland vilka platser man läst just den boken på, som Per Hagmans "Vänner för livet" som jag reserverat i Alingsås, och samma dag jag hämtade den läste jag ut den på ett café där. Eller som den gången jag tappade bort mitt lånekort på den lokala bibblan, och var helt konfunderad över vart den kunde ha tagit vägen.. Tills en dag då jag insåg att jag hade använt den som bokmärke i en bok! Kanske låg det kvar? Så då gick jag till hyllan där den stod, och mycket riktigt - där i låg det!  Ja. Så böcker är inte bara en litterär upplevelse, utan en del av verkliga livets upplevelser!

Hur sammanfattar ni vad ni läser? 
 

Barndomen

Har spenderat helgen i min hemstad, då min far och jag nu sålt mitt barndomshem. Det ska såklart tömmas på ca trettio års historia, och det tar sin tid. Så jag tog min lilla bil ner och fyllde den med min barndom som nu står i kartonger i mitt vardagsrum. Bland annat en låda med böcker! Den ska vi tillsammans grotta oss ner i förstås!

Vilken är din bästa barndomsbok?

Just nu:Ikväll läser jag den här. Jag älskar omslaget. Bilden är magisk, och med guldtexten blir det en så harmonisk stämning. Det känns som ett samtal redan innan jag öppnat boken!