Bokpratsfail

Tillfällen då man kan tabba sig är helt klart när man på grund av bokprat planerar att ta bilen, eftersom jag ska ha med mig 25(!) böcker i varierande tjocklek (notera ungdomsromaner) men kommer till jobbet UTAN BILEN. Då är det bara att traska ut till cykeln, hämta cykelkorgen och packa den och kånkenryggan för bästa resultat. Pust. Men sen, runt 17.00 snåret är det över. Då får jag långhelg, och behöver inte läsa en enda ungdomsbok till - om jag inte vill förstås (och det vill jag). Huvudsaken är att jag får välja min egna läsning, den lyckan!

(Obs. en sådan här dag kan jag också råda er att inte få för er att ta emot en pumpaplanta av chefen, eller köpa sex jordgubbsplantor på Lidl som du inte kan få med dig hem. Det kan resultera i att du får ringa och be pojkvännen svänga förbi och hämta dem efter jobbet..)

Sommarenkät:

     
 
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

Jag kommer äntligen vara kvitt min ungdomsboksläsning och kan läsa precis vad jag känner för, några som står på tur är:
1. Brigitte Bardot & Lolitasyndromdet: essäer – Simone de Beauvoir, som jag påbörjade precis innan ungdomsvågen.
2. Nattfilm – Marisha Pessl, som dök upp i förra veckan.
3. Ottar & Kärleken: en biografi – Gunilla Thorgren, som bara väntat och väntat.
4. Born Weird – Andrew Kaufman, som är på engelska och det var sjukt länge sedan jag läste en engelsk bok: skärpning!
5. Sen vill jag läsa en av mina gamla hyllvärmare, vilken det blir får tiden avgöra! Men jag vill beta av, och jag vill ju faktiskt läsa dem.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Alltså, mina Solsjenitzyn som står i hyllan. De är ju sjukt intressanta – jag gillar ju att läsa om Gulag och dylikt, men jag orkar bara inte med det seriösa just nu. Kanske får en av dem bli min hyllvärmare i sommar..

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Förhoppningsvis min uteplats/ i min trädgård, men det återstår att se på grund av myrinvasionen. Fortsätter det såhär så blir det att inhandla en solsäng av något slag – för ligger på marken gör jag inte om myror ska dansa på mig. Nej fy!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Soffan. Alltid soffan. Loppisfyndade en mysig gammal en förra sommaren som är den idealiska lässoffan. Du kan sitta, halvsitta, ligga, ja precis hur du vill och den är lika bekväm oavsett.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag har ju inte läst Marisha Pessl tidigare, men det verkar som att Nattfilm kan vara en riktig höjdare!

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Tycker faktiskt Glupahungern, för den känns som att den passar in i kvalmigt, varmt och myggigt. Läs den vettja!

7. Strand eller hängmatta?
Har aldrig testat att läsa i hängmatta? Så det får bli stranden, även om det bara känns jobbigt med all sand. Får man säga kustklippor?

8. Deckare eller roman?
Roman, alltid roman.

9. Favoritgenre?
Det här med genrer är så flummigt tycker jag. De flesta romaner jag gillar är ju bara klassade som ”romaner”, så jag säger Ingen i den här frågan.

(enkäten har seglat runt flitigt de senaste dagarna, men det var till slut Bokstävlarna som jag fick inspirationen att göra den av)

Lästid som slukas lästid

Något som verkligen slukar min privata lästid är det faktum att jag inte har någon lästid i jobbet. Då blir det plötsligt väldigt mycket läsning hemma på kvällarna när ett boksamtal bokas in. Så det är vad jag sysselsätter mig med. Om ni skulle undra..