Det finns ingenting att vara rädd för - Johan Heltne

Jonatan är sjutton, och medlem i Livets ord. Han har dedikerat sitt liv till tro, och hans litar på allt hans ungdomsledare och pastorer säger. Om hur han kan bli botad från sin epilepsi om han bara tror på det tillräckligt mycket, trots alla misslyckande healingsessioner, som exempel. Men så blir han kär i Nina på en resa, och de håller sin kärlek hemlig för Livets ord - eftersom den inte är accepterad. Och det är en av historierna i boken, där deras kärlek hemlighålls, och tillslut läcker ut. Hur de tvingas ifrån varandra.

Men så finns också historien om epilepsin, och hans psykolog som frågar om hans liv. Om epilepsin. Och som läsare förstår jag att psykologen försöker locka fram en insikt i Jonatan, att epilepsin kanske beror på hans religion - för är han lycklig när han inte får vara med Nina? Är han lycklig, när epilepsin ses som ett misslyckande av hans tro? 

Det är en intressant berättelse om livets ord, och författaren skriver efter egen erfarenhet av det. Samtidigt som man blir förskräckt, blir man fascinerad över hur stark en tro kan vara. Och också hur denna tro kan bräcka en ung människa.