Expeditionen - Bea Uusma

Expeditionen, ack denna magiska klump till bok. Jag hade precis läst klart den innan jag hade en skypekväll med min bästis, och GUD vad hon fick höra om denna. Jag berättade, visade bilder, berättade lite till och visade ännu mer bilder. För den fastnade verkligen i mig. Jag ville inte lägga ifrån mig den för att den var så gripande. Väldigt sällan jag använder ordet gripande, men det var den. Jag var fast.  

Jag ser det lite som en dagbok, där vi får följa Bea Uusmas tankar och resor genom ishavet. Vi börjar den dagen då hon hittar den allra första boken om Andréexpeditionen, och hur det förföljer henne. Hur hon blir nästintill besatt. Jag tycker det är fantastiskt, och jag förstår att hon fortsätter trots motgångar. I boken går hon också, på ett grundligt men lättförstått sätt, igenom vad som egentligen hände och försöker hitta svaret på hur. Hur blev det som det blev? Hur dog dem?

Jag är helt kär i den här boken, och har berättat om den för alldeles för många i min omgivning. Hade besök hemma förra veckan som bara satt och läste ur den här istället för att umgås med mig - så bra är den!

Själv äger jag den illustrerade utgåvan, och jag tycker det gör OTROLIGT mycket för läsningen med bilderna som är nästintill drömska.

Kommentarer:

1 Carro:

Åh den här måste jag läsa! :)

2 Jessica:

Den här är nog en av de få böcker som blir hajpade som jag verkligen verkligen vill läsa, ju mer folk skriver om hur bra den är, annars brukar det vara tvärtom. Jag klämde lite på den illustrerade utgåvan innan jul och tänkte att om jag någonsin ska köpa någonting dyrt, så ska det vara den här. Men jag ska nog låna den oillustrerade på biblioteket först! Och sen se vad jag vill göra. Jag är inte så mycket för ägande egentligen. Men den är ju så fin.

Kommentera här: