långsamheten

Det känns som att allting i min värld sker lite långsamt just nu, även fast dagarna går fort och det händer roliga saker nästan varje dag. Och mitt i detta ramlade min reservation av En av oss sover in. Femtio sidor in bestämde jag att den här måste jag äga och la den i önskelistan på adlibris inför framtida köp. Nu hundra sidor in vill jag bara lägga mig under ett täcke och sträckläsa. För den är fantastiskt, på ett lågmält sätt. Långsamheten, de vävda orden och jag som nästan känner mig upplyst ibland av den varsamma läsningen där varje ord måste sjunka in. 

"till kassan"


Dissar i princip bokrean, då jag inte hittade något av intresse. Däremot valde jag att beställa hem lite böcker.. tror dock jag med detta inköp spräcker min max 25 utmaning.. Får se till att läsa som en tok i mars!

Har ni beställt något från bokrean? Eller rent av varit ute i en fysisk bokhandel?

Brf: ensamheten - Linda Spåman

 
Det hör inte till vanligheterna att jag skriver om serieromaner. Inte heller har jag tidigare skrivit med dem i mina läslistor - och varför inte det, har jag funderat på. Så nu får de följa med, för de är precis lika mycket värda som vanliga textbaserade romaner. 

Bostadsrättsföreningen ensamheten är en förening i ett område bostadsrätter i en göteborgsförort. Det är det klassiska; man bor så nära men känner trots detta inte varandra. Spåman går in under fasaden, och presenterar karaktärerna bakom dörrarna. Det lesbiska paret. Den ensamma gamla kvinnan med hemhjälp. Den deprimerade mamman. 

Jag tycker den här är en bra ingång i serieromanen som form, för den berättar små korta historier om dessa personer bakom dörrarna som en del i en större kontext. I den här ser man verkligen fördelarna med serieformatet. Och just den här älskar jag, för att den är så melankolisk och analyserande av den enskilda individen.