Läskonkurrent


 
Saker som konkurrerar med min lästid just nu är helt klart svampplockning. Har insett att skogen som jag bor granne med innehåller typ all svamp en tycker om. 

Och detta precis när alla höstböcker börjar trilla ner i brevlådan.

Handbok i konsten att bli lesbisk

 
Liten handbok i konsten att bli lesbisk är en bok jag önskar att jag haft när jag var ung. För det är en bok som går emot hetero-normen. Det som är fantastiskt med boken är att den kan anses vara provocerande. Kollegor på jobbet var skeptiska till inköp, och jag märker att de inte är så måna om att skylta med den. Men varför? Tänk på alla de relationsböcker som utgår från kvinna/man-normen för de som inte är intresserade av män? Dejtingtips som tipsar om hur du lockar en MAN? Otroligt provocerande för den som står utanför. Tänk dig att hela din uppväxt och ditt liv få samhällets normativa syn på förhållanden - då är den här boken befriande! 

Författarna redogör i den här boken för olika typer av flator, uttryck inom HBTQ-världen och propagerar starkt för att varje kvinna ska lära känna sin egen fitta. Titta på den! säger dem. De möter också lesbiska kvinnor, ställer ett par frågor och vidgar helt enkelt synen på vem som är lesbisk, vad det faktiskt innebär och hyllar det!

Jag vill se den här boken på varenda ungdomsmottagning i landet. Vill se den tipsas i Frida-tidningar. Ja. Ni förstår. Jag tycker vi kan sluta åberopa normen, och öppna upp för andra alternativ!

Själv ska jag köpa den här till min egen hylla, och när jag känner att vår värld blir för trångsynt så ska jag öppna den här och bara översvallas av alternativen!


Höst. Jag älskar dig!

Alltså. Så händer saker som man var helt oförberedd på! FREDRIK BACKMAN KOMMER MED NYTT??!! Självklart blev det en omedelbar förhandsbeställning, trots att jag har så många andra böcker jag vill köpa (som jag nog kommer köpa ändå) och att läsa hemma.

Någon gång vecka 40 kommer boken skickas. Jag vill redan nu gå hem och kolla brevlådan och se om den inte kan ligga där.. 

Höst. Jag älskar dig!