Booked: Kretsen: Maggie Stiefvater


Fick hem den här boken från Booked för några veckor sedan. Detta för att testa Bookeds tjänst. Min första erfarenhet är att det är väldigt svårt att få en bok från Booked. Har du inte mailfunktion i mobilen, så är det nästan kört. För så fort det plingar till måste du vara där och anmäla ditt intresse för boken, om du inte är så snabb så är det svårt. Men men. Kort och gott fungerar det i alla fall såhär: 

- Man anmäler sig på sajten
- Sedan får man ett mail om de nya böcker som finns tillgängliga (jag har fått ett mail var tredje vecka ungefär)
- Är du intresserad av boken? Då anmäler du intresse via den länk du fått i mailet. 
- Sedan läser du. Du har i regel en månad på dig, och ska skriva om boken vid minst två tillfällen, antingen på din blogg, din twitter eller på facebook. Det är det enda kravet som finns. 

Så jag beslutade mig för att testa. Jag gjorde ett urval att endast anmäla intresse för böcker som jag enbart har ett intresse av (den första missade jag, på grund av att jag inte var snabb som tusan till min mailplingande mobil). Till slut fick jag napp på denna.  Maggie Stiefvater har tidigare skrivit en bokserie om tre (frost, feber och för evigt) som blivit hyllad av låntagare och bibliotekariekollegor. Själv har jag inte fått tid att läsa den, då del ett aldrig verkar återlämnas (ajabaja låntagare, vi ser dig!). Så, ett ypperligt tillfälle att faktiskt gotta ner mig i Stiefvater!

Började läsa det inledanda kapitlet och det efterföljande kapitlet under gårdagen. Blev lite hooked, eftersom jag drömde att jag också satt på en kyrkogård och såg själar vandra förbi...detta efter ca 15 sidor! 

Det enda jag rent konkret kan säga om boken nu, är, varför detta lite lätt barnsliga omslag? Alltså, misstolka mig rätt. Men jag känner att det här är en bok som utseendemässigt lockar 10-13 åringar, utefter egen erfarenhet, men boken i sig är mer åt ungdom/unga vuxna. Sådant stör mig, det är lite att förstöra för sig själv som författare att inte hålla samma nivå på omslaget och innehållet. 


Kommentarer:

1 Carro:

Jag satt och väntade/uppdaterade min inkorg sist och klickade direkt när det kom men lyckades ändå inte få någon bok.. Börjar bli lite skeptisk mot systemet ;)

Svar: systemet är nog skapt så att man får anmäla sig, sedan lottar de ut. tror inte systemet klarar av trycket och kan räkna de femtio första...
bokstaden.se

Kommentera här: