just nu:Avslutar juni och inleder juli med den här. Den trettonde historien. Någon som läst? Har hört att den ska vara riktigt bra. Blev i alla fall hooked från de första tjugo sidorna. 
 

Juni:

Spill - Sigrid Combüshen
Karta över nästa värld - Joy Harjo
Skuggland - Jonas Brun
Vit - Anna-Karin Selberg
Beautiful Creatures - Kami Garcia
Åtta procent av ingenting - Etgar Keret
Fiskar ändrar riktning i kallt vatten - P- Szalowski
Nattfjäril - Jessica Kolterjahn
Ryssar är såna som gillar björkar - Olga Grjasnowa
Kupé nr.6 - Rosa Liksom
Hungerspelen - Suzanne Collins
Fatta Eld - Suzanne Collins
Revolt - Suzanne Collins
Ta skada - Martin Engberg
Jag biter i apelsiner - AnnaKarin Thorburn
Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth
Walden - Henry David Thoreu
Tell the wolves i'm home - Carol Rifka Brunt

En salig blandning av både populärromaner, litterära mästerverk, små förlag, stora förlag och sådant som varit populärt på biblioteket. Älskar det! En månad där favoriterna måste vara: Åtta procent av ingenting, Hungerspelen, Bilder som inte angår mig och Walden. För de har träffat någonstans inom mig. 

Spännande också är att den här månaden slog jag årets läsrekord. med att läsa 18 böcker under en månad. Och, då halva året gått är vi också inne i halvårsperioden av min läslogg. Hur många romaner har jag då läst hittills i år? Svaret är 70 stycken. Vilket nog är ett rekord överlag.. Tror dessvärre inte att jag kommer kunna hålla samma takt under den kommande halvan av året då flytt, nytt jobb och ny stad med nya rutiner kommer ta mycket av min tid. Men hoppas kan man! Däremot ska jag bli bättre på att blogga om böckerna. Har många tankar och fina böcker att berätta om, så det får jag ta tag i! 


e-böcker

 


Något som kan göra mig aningen frustrerad, är det ni ser ovan. Skillnaden i pris på den tryckta respektive e-boken på ungdomsböcker. I relation till, exempelvis Jo Nesbøs nya som i tryckt format kostar 199:-, medan e-boken kostar 149:-. Alltså en mer rimlig prisskillnad, till skillnad från de 25 kronor som skiljer på ungdomsboken i exemplet. Hur kan det här komma sig? Hur kan trycket skilja så mycket i kostnad? 

Sänk priset på e-böcker för ungdomsromaner, säger jag.