Defekt - Yesim Bilgic

I Defekt följer vi två manliga karaktärer, ur varsina jag-perspektiv. Den bortskämda trettioåringen med som lever lyxliv på familjens pengar och aldrig har behövt arbeta en dag i sitt liv, och brottsutredaren som än en gång befinner sig i att utreda mord utförda av seriemördaren "plastikkirurgen". 

Utan att spoila, då det framkommer ganska snabbt i boken, är denna trettioåriga man seriemördaren. Vi får ur hans vinkel känna den avsmak han känner inför dessa unga tjejer som format om sig med operationer, och hur han väljer att åtgärda det han ser. Det är hemskt, och jag blir lite lätt illamående flera gånger. Vi blir en del av hans sjuka värld och sinne. 

Samtidigt är brottsutredaren som ser på liken ur helt annat perspektiv. Vi försöker ta reda på varför. Hur. Vi försöker lära känna den person som vi redan känner, men de verkar aldrig vara samma. 

Nog för att denna kan ses ur ett deckarperspektiv, men den är väldigt rå och rak. Vilket tog mig ganska hårt när jag läste. Det fanns ingen mystik. Det var rakt på sak, och man bara väntade ut. Men det är också där spänningen byggdes upp. 

Även i denna är sluttampen något av en mindfuck, som får en att ifrågasätta moral och den mänskliga drivkraften.

(Tips tips, även denna finns på adlibris lagerrensning för en tjuga, ni hittar den här.)