Hurra och WTF

Bilden illustrerar två av katterna som frenetiskt sniffar på min bokhög...

Utöver det så fick jag mitt examensbevis idag. Äntligen har jag min kandidatexamen! Firade med en chokladkaka av den lyxiga sorten. Nu ska jag bara välja bok..

Ved, del 2:

Boken ved innehåller, bland annat, elva olika sätt att stapla ved. Ett exempel: Solväggsstapeln, som inte helt oväntat innebär att staplar sin ved längs med en solvägg.

Man får också tips om smidiga sätt att göra och arbeta med en huggkubbe, så man slipper slitskador och annan smärta. Samt när var och hur man ska hugga ner sin ved i skogen. Och, inte minst, så berättar de hur mycket energi veden kan ge. Boken avslutas i en lång härlig tabell, som är lättförståelig, om energi.

Slutet gott, allting gott. Nu vet jag, och ni, varför Ved är så populär. Eller? 

Del 1 hittar ni här. 

två saker

Två saker står på dagens blogglista. Nämligen;
 
1) När jag tröttnat, ungefär halvvägs in, på berättelsen om Edgar och tänkte det här går aldrig. Men fortsatte läsa! Och plötsligt har han rymt och lever på rymmen med tre små (stora?) hundar. Så fint. Får lite rysningar när jag läser nu. (obs! är ingen hundmänniska). Längtar hem till en lässtund. 
 
2) Lovis som jag köpte (symbolisk summa) var inte som jag trott. Något var fel. För ja, hon var en äkta hen-katt. Plötsligt har min lilla tös Lovis blivit pojk, då hon har både penis(!) och pung(!). Så kan det gå om man glömmer kolla könet på sin katt när man köpt den. Men inget ont som inte för något gott med sig, eller hur? Lovis heter fortfarande Lovis. Och bor självklart fortfarande kvar, inte en tanke skulle jag ha på att lämna tillbaka en katt. Har ni hört något så dumt?! Nej, den enda förändringen är att i fortsättningen så kommer Lovis benämnas "han".