Rika flickor - Silke Scheuermann"I sju berättelser om kärlek skildrar Silke Scheuermann en ung generations sökande efter identitet. Hennes rika flickor håller på att begå sina livs största misstag. De längtar men vet inte efter vad eller efter vem. De är fria men vet inte vad de ska göra med friheten."

För mig är det sju noveller om längtan efter kärleken och om hur kärleken uttrycker sig. Kvinnan som söker kärleken via brev, och mannen hon möter är allt annat än hon tror. Kvinnan som föser ihop sin man och bästa väninna, och passivt tittar på. Och mannen som finner kärleken i sin fru igen, när hon kompletterat honom på ett abstrakt plan. Så skulle jag sammanfatta den, om kärleken som inte blev som den skulle. Jag tycker det här är en av de starkare novellsamlingar jag läst på länge länge.

Är du novellfantast, eller bara förtjust i lite bisarra tankeställningar och ett inre mörker i människor? Då måste du läsa den här. Själv ville jag genast läsa om den när den tog slut.

Kommentarer:

1 Elina:

Jag läste den här efter bokmässan 2011. Jag tyckte den var så himla bra! Jag har läst en av Silkes romaner också, men jag skulle vilja påstå tat jag tilltalas mycket mer av hennes noveller...

Svar: jag läste hennes tidigare novellsamling också, och visst var sen bra den med men just den här är helt magisk!
bokstaden.se

Kommentera här: