Bokmässa 2012:

 
Bokmässan den kom och gick i år igen. Nu är den över för min del. Och i år tog jag det lugnt. Traskade runt, pratade lite (hamnade i ett långt samtal om bokprat) och berättade för min lillasyster om diverse "kändisar" som spanades i mässhallen. 

Höjdpunkterna var i alla fall; 
-Monika Fagerholms nya "Lola uppochner". Som jag väntat! Älskar älskar älskar henne. 
-Gratis bok från "Värsta Boken" i form av Gunnar Ardelius. När de säger gratis bok för ungdomar mellan 13-25 kan man liksom inte förneka att man  bara är 22. Speciellt inte när en bok som man faktiskt varit och spanat på i nätbokhandlarna ett tag och tänkt; näe, jag väntar lite..
-Jan Guillou. Ja, även i år satt han där och signerade sina böcker och pratade strunt. 
-FREDRIK BACKMAN. Kunde dock inte förmå mig att traska fram till honom för mer än att ta ett kort och snabbt skicka ett mms till min vän. Starstrucked, for sure. 

Och det var väl det. Var bara där i ca tre och en halv timme. Sen behövdes liksom inte mer. Böckerna ovan är de som följde med hem. Fingrade även på Lukas Moodyssons nya, men den klickade liksom inte så nej, den fick stå kvar. 

bokmässa:

Det händer mycket nu på den privata fronten. Har kanske hittat mig en egen bostad. Och är mitt uppe i mitt största köp någonsin; en bil! Men inte bara det. I helgen är det bokmässa, med start imorgon. Jag kommer befinna mig där under lördagen, med pojkvän och lillasyster (trettonårig lillasyster som frågade om hon fick följa med, det ni!). Har laddat upp mig rejält inför bokmässan, och är så galet pepp. Missade förra året och har alltså ett extra års energi till det här nu. 

Vad jag ser fram emot mest? Inte det blekaste. Tar det som det kommer. Pojkvännen ser dock mest fram emot SF-bokhandelns monter. Jag ser nog mest fram emot att hitta den där litteraturen man aldrig hittar annars, och att få höra alla spännande samtal. Men vi får se vad som hinns med under en dag. 


Lydia Davis:

 
Inte helt oväntat tittade jag på Babel (följer det slaviskt nu, och varje söndag hatar jag att jag inte kan se det direkt utan får vänta tills måndagens arbetsdag tagit slut). Och sist fanns Lydia Davis där, och jag föll för något hos henne. Snabbt som attan var jag inne på adlibris och hittade the collected stories of Lydia Davis för enbart 130:-, som hittat! Nu inväntar jag ivrigt postens försändelse, som jag makabert nog insåg när jag fick bekräftelse blivit skickat till mitt föräldrahem! 

Passade även på att klicka hem Arielles första kärlek av Monika Fagerholm.

(den fantastiska bilden kommer förresten härifrån)