Såld på nätet - Fredrik AlvérenSedan jag var liten har jag fått lära mig att det alltid finns en baktanke med allt som är gratis. Internet har därför aldrig skrämt mig, man har vant sig - men visst har man blivit chockad ibland - vid alla lurerier som finns där ute i det som vi tror är gratis. 

Jag läste en kurs i internetpolitik för något år sedan, väldigt intressant och ögonöppnande. Så när Fredrik Alvérens bok Såld på nätet dök upp i bibliotekshyllan var det ett naturligt val att läsa. Har det ändrats sen jag läse min kurs? Inte särskilt, kunde jag komma fram till. Ibland tycker jag till och med att Alvéren ältar lite väl mycket. Men om vi bortser från att jag redan visste det mesta så är det en riktigt bra bok för dig som undrar hur sidor som facebook kan vara gratis, hur det kommer sig att man egentligen aldrig kan radera sig själv från internet och, sist men inte minst, varför alla säger att gratistjänsterna inte alls är gratis.

Jag tyckte boken hade lite väl mycket svammel, ni vet sånt där som man skummar igenom och lätt får en läsare att trötta. Men som helhet tycker jag boken är aktuell, kunde dock önska att den vore mer lättläst för att nå en bredare publik.

Kommentera här: