packning;

imorgon tar jag mitt pick och pack (en del av det i alla fall) och bor hos min vän i stockholm i dryga två veckor för att auskultera på ett bibliotek där. och bokpackningen ser bland annat ut som den ovan, minus den understa av Grímsdóttir eftersom den måste lämnas till biblioteket imorgon innan jag åker. de andra fyra är för övrigt second hand fynd, och har sammanlagt inte kostat vad ens en bokreabok kostar. hurra!

en människas historia kring bokrean;

Jag har en arbetskamrat, och hon är en av mina största förebilder här i livet. Och igår gjorde hon mig så glad, för hon var lite exalterad hela dagen för att hon skulle sluta jobbet tidigare och åka och spana in bokrean. Hon tycker det är tråkigt att inte längre få hem små papperskataloger över rean, så hennes systerdotter hade kommit över med en, och hon hade gjort en lista på det hon ville ha. Det är så en bokrea ska vara!

Och så vet jag att hon kommer sluka en eller två böcker i helgen till en tvåhundragrammare marabou mjölkchoklad, och därefter kommer hon beta av sin inhandling under semesterveckorna.

Sånt gör mig glad. Och det är sånt jag tänker extra på, när bokreatraditionerna börjar dö ut.

Doften av en bok;

Just nu, efter en helg med förkylning så är favoritdofterna böcker och mina katter. Så med luktsinnet tillbaka, ska jag fira med att läsa en bok (auster) i sängen med en katt på axeln (hon har lärt sig att ligger hon och kikar vid axeln så är hon inte i vägen för boken, och hon kan fortfarande buffa på mitt huvud med sitt huvud). Sov gott bokstadsbesökare!