Jullov i Bokstaden

I bokstaden blir det inga bokklappar. Däremot blir det väldigt mycket läst. Är nog inne på femte boken denna julhelg och det är skönt att slippa tänka på annat (som min bortsprungna katt). Nu ska jag njuta av morgonen med en kopp thé och noveller av Johanna Ekström.

barnbibliotekarie

Jag har ju konverterat! Nej, inte riktigt. Jag har bara bytt lite arbetsuppgifter. Numera arbetar jag inte med kultur, utan det gör vår föredetta barnbibliotekarie, och barnbibliotekarietjänsten delas nu mellan mig och E.

Så, nu sista timmen innan julledigheten sitter jag med boklistan och tittar över barnboksinköpen. Det är så spännande, och vi har massa planer över hur vi ska utveckla barnverksamheten, men mer om det i ett senare inlägg.

sex ur böcker

Ibland dyker det upp meningar i böcker, främst meningar i sexuella sammanhang, som är helt utanför denna värld. Jag, vid min läsning av Siddharta, fann den här:

"han kände hur könets källa rörde sig"

Och skickar då detta till pojkvännen. Min pojkvän, som då sitter på ett tåg hem till Bollnäs för julen kontrar ett par timmar senare med:

"Sedan såg han förundrad hur det glänsande tempeltornet höjde sig i styv triumf genom den täta hårfällen nedanför buken."

Allt på samma dag. Blir nästan för mycket.