OM LÄSFLYT;

Igår frågade bokbabbel vilket team man tillhörde vad gällande läslust, hennes eller Team Dark Places. I den stunden tänkte jag direkt; jag tillhör team bokbabbel. 

Men tydligen inte. Sen den stunden har jag läst ut resterande av Hanne Orstaviks Prästen och fortsatt där jag slutade i Karin Boyes novellsamling Snäckors Sorl (två noveller in) och faktiskt kommit en otroligt bra bit i den. Detta kom helt oväntat, då jag tidigare på månaden endast läst två böcker och halvt om halvt fått kämpa med att ta mig tiden att läsa - inte för att tiden inte funnits där. 

Detta ser jag som ett fantastiskt mysterium. Timingen kunde ju knappast vara konstigare.

HEMMA;

Jag vaknade med otur idag. Jag drömde att jag hade migrän och gjorde sås på min farfars vis, och så ringer väckarklockan och där ligger jag och tänker en massa svärord och ja, migränen var inte bara i drömmen. Så jag hämtade vatten och tog lite medicin för att sova ett par timmar till. 
Så det blev ingen föreläsning. 

Resten av dagen ska jag läsa Hanne Orstaviks Prästen, kanske varvat med lite kurslitteratur. Och fråga mig inte vad det är jag läser för bok dessa dagar, för det vet inte ens jag. Jag läser det som känns bra i stunden, så det finns nu ännu fler halvlästa böcker än tidigare.