BJÖRN RANELID - min son fäktas mot världen

"I centrum står tre fäder och deras sönder - skolvaktmästaren och tillika slöjdläraren Rafael Häger och hans son Gilbert, sedermeda mejerist och långresenär, lantbrukaren Nils Anker och hans son Preben med ett förflutet som konstryttare på motorcykel och numera verksam som hemsamarit och slutligen författaren Björn Ranelid och hans son August."
Jag önskar att citatet ovan, som kommer från bokens baksida, kunde beskriva bokens innehåll. Men nej, det gör det inte. Jag tycker bokens struktur är otroligt komplicerad, och det finns inget system och ingen logik. Jag tycker boken handlar mer om folket omkring dem i byn, än om de själva (de som nämns ovan, vill säga). Jag hör mer byskvaller, än egna livsfunderingar.
Och kort och gott, så tycker jag att boken inte berör det som nämns, och att avsnitten där Ranelid skriver brev till sin son och sonen till honom är totalt fel vad gällande bokens övriga innehåll. 

Så nej, jag tycker inte om den här. Det gör jag verkligen inte. Även om vissa delar av innehåller fångar mig, så drar helheten ner även dessa i dyn.

Kommentera här: