nytt; kerstin ekman

Eftersom jag fick bort långliggaren Blonde ur att-läsa-högen, så satsar jag nu hårt på att ännu en gång ta en långliggare. Nämligen Kerstin Ekmans Vargskinnet trilogi! Jag avslutade drygt hundra sidor in i första boken i serien - guds barmhärtighet.
Efter gårdagskvällens läsing förstår jag inte alls varför jag la undan den...


BLONDE - JOYCE CAROL OATES;


(Ett par bilder på min läsning av blonde)

Blonde är utläst. Och ni vet ju alla vilken bok det är, så jag ska inte gå in närmare på det. Däremot ska jag reflektera. Vad tyckte jag? Kortfattat; bra, men om än något långrandigt i vissa avsnitt. Men mest är jag fascinerad över hur man med vissa tidsramar - givetvis- lyckas skapa denna fiktiva marilyn monroe. Jag tycker det är fantastiskt! Och ur det perspektivet älskar jag det. 
Jag älskar hur det byter fokus, från hennes tankar till tankarna hos de kring henne. Det skapar en helhet utan att bli rörigt. Men som sagt, ibland känns personpresentationerna lite överdådiga.. och information som känns helt orelevant kan fylla flera sidor. Men, om något år ser jag trots allt fram emot en omläsning!

Och efter min läsning, så rotade jag fram mitt nummer av Life som jag köpte i Usa för något år sedan, fyllt med Marilyn Monroe. Man blir ju inspirerad, och vill veta mer.. och en bild säger mer än tusen ord!

PÅSKLÄSNING;

Jag läser ju inte kriminalare, så det blev inget påskkrim för mig. Däremot har jag passat på att ta lite hemtenta-ledigt fast jag har några liggande, för att kunna ligga ute i solen och småmysa. Har läst korta stunder, men har nu endast drygt 100 sidor kvar av Blonde. Just nu vet jag inte om jag vill läsa ut den eller inte, även om det skulle vara skönt att få läst den till slut då den legat länge, så vill jag inte att den nu ska ta slut för fort...