LÄSLUST;

Jag har läst som en tok. Under gårdagens bokmässebesök så hade jag strul med varenda kommunikation till och från, så det blev en del läsande gjort. Jag har alltså dragit mig igenom tre av böckerna. Jag införskaffade mig även en till under gårdagen.

Så nu tänkte jag satsa på Doktor Glas. En skönhet, har jag hört, som jag aldrig läst. Man måste ju blanda lite nytt och gammalt. Jag har en väldigt glad och positiv känsla nu inför den, hoppas känslan stannar!

NYTT x12

Ett snabbt inlägg om inköpta böcker under gårdagen. Uppifrån och ner: 

Henne Orstavik – Prästen
Josefin Palmgren – Engångsligg
Johanna Holmström – Camera Obscura
Torgny Lindgren - Minnen
Björn Ranelid – Kniven i hjärtat
Bob Hansson – Vips så blev det liv
Marcus Birro – Att leva och dö som Joe Strummer
Susanna Alakoski – Håpas du trifs i fengelset
Calixthe Beyala – Vår förlorade Heder 
Emmanuel Dongala – Ursprungets eld
Calixthe Beyala – Ännu talar träden
Sonallah Ibrahim - Warda

Ikväll blir det lite läsning, jag började på Torgny Lindgrens under gårdagskvällen och det verkar som att den tar slut redan ikväll. Det blir även en tidig kväll idag, då jag ska upp tidigt imorgon för att traska till bokmässan med min elvaåriga lillasyster som sällskap. Jag tycker inte om att åka själv, och hon är nyfiken på vad bokmässa är. Så två flugor i en smäll. Plus att vi får lite egentid tillsammans, alltid kul!

BOKMÄSSA;

Igår var det bokmässa för min del. Kön där runt två (jag var så dum att jag inte köpte biljetter via skolan, attans!) var enorm och gick sisådär superlångt bakåt. Jag stod i alla fall där i mitten och passade på att köpa Torgny Lindgrens Minnen (fick förövrigt höra sköna anekdoter om honom av nobelbibliotekarien som föreläste för oss i onsdags, supermysigt.) redan innan jag kom in, då jag fick den signerad och allt. Visade sig vara ett kap, då den kostade runt tjugo kronor mer därinne! De tjugo kronorna köpte jag istället en välförtjänt kexchoklad istället! 

Men nog om det för stunden. För idag är jag trött som tusan och tar en paus från bokmässandet, åker dit på söndag istället för tillfället att få höra lite av Åsa Ericsdotter. Så idag ska jag passa på att städa lite, bland annat mina bokhyllor där böckerna jag läst och nyss köpt in ligger lite huller om buller och inte alls på sina platser. Så det ska jag göra. Jag ska även visa er mina tolv inköp från gårdagen, och det blev tolv även fast jag lovat mig att inte köpa så många böcker i år. Men se hur det blir ändå; massvis med böcker!!