PAPPALÄSNING;

Jag är totalt uppslukad av uppsatsskrivandet och min förkylningsfeber som jag försöker hålla borta på alla sätt, men lite tid finns det allt att blogga! 

Det är såhär, att min pappa börjat läsa igen. Jag tror han läst tre-fyra böcker nu sedan i somras. Och häromdagen var hans böcker slut, så jag erbjöd mig att hitta en bok till honom. Och eftersom han läst massa böcker om andra världskriget - han är lite krigfixerad - så jag kom ganska snabbt att tänka på De fattiga i Lodz. Jag köpte ju boken, men har inte haft tid själv att läsa den. Jag fastnade runt femtio sidor in. Jag kände att den kunde falla honom i smaken, och visst gjorde den det! Han slukar den i väldigt stora bett! 

Visst blir man glad när man lyckas tillfredsställa andras läslust?

PAPER;

Den kommande veckan är jag totalt uppslukad av slutspurten i mitt skrivande av min b-uppsats, som jag även skriver för bobcatsss vilket innebär att den skrivs som ett engelskt paper och på engelska. Jag skriver om hur folkbibliotek gör/kan göra för att skapa tillgänglighet för sina rara samlingar, eller specialsamlingar. Jag har fått tag i två bibliotek som skall få agera fall, och just nu har jag allt material jag behöver så allt som behövs är att skriva ihop det. Dessvärre blev jag distraherad av allt som hände i början av månaden, att jag inte fick så mycket skrivet av det man kan skriva innan man fått svar på sina intervjufrågor. Så, jag har lite extra mycket att skriva ihop. Men jag är pepp, och ämnet är intressant som tusan. 

Önska mig lycka till!

NY HOBBY?

Ja, man kan ju fråga sig om jag inte har skaffat mig en ny hobby. Att sova. Som ni antagligen vet vid det här laget, så är min favorit lässtund på dagen den stunden man ligger i sängen innan man släcker. Då brukar jag kunna spendera en timma och bara läsa, oavsett hur sent jag lagt mig och hur tidigt jag ska upp nästa morgon. 
Men sedan ett tag - drygt två veckor - fungerar detta inte längre. Varför? Jo, två gånger de senaste veckorna har jag somnat så fort huvudet landat på kudden. Inte ens sänglampan hann jag släcka. Och hur många gånger har jag lyckats få något läst i min bok (som förövrigt är Ranelid, och som jag vill läsa så det kliar i fingrarna)? En gång. EN GÅNG!!!
Så, på fjorton dagar har jag lyckats läsa en gång, inte ens hunnit tänka tanken två gånger och de andra elva gångerna? Jo, då har jag hamnat i något slags koma tillstånd där jag legat med huvudet på kudden och känt att jag vill jag vill jag vill, men energin räcker inte till något mer än att jag sträcker ut handen och släcker sänglampan.

Några tips?