T.A. ALDERSON - Subversion

Vi följer Rosalind, som jobbar som rådgivare inom ett ekonomiföretag. Hon lever ett ganska alldagligt liv, där nylonstrumpbyxorna går sönder och man glömmer köpa nya, men samtidigt har hon ”det” som gör att män tittar efter henne inte bara en, utan två gånger. Men hennes förflutna kommer ikapp henne, historien om hennes far dagas upp och hon söker sig till en barndomsvän efter att ha upptäckt att flera miljoner saknas från ett av företagets konton. När sen hennes älskare, som också är en av hennes chefer, blir mördad, börjar historien dagas upp ordentligt.

Det är farfyllt och rappt, vi lär känna Rosalind som en ganska hänsynslös kvinna som inte bryr sig ifall hon sårar andra, och som inte är rädd att gå ett steg längre.

Boken är en riktig bladvändare. Jag gillade det enkla språket och de korta kapitlen, för jag drogs verkligen med och tänkte hela tiden – ett kapitel till. Så boken tog slut på enbart två dagar, för det var omöjligt att släppa den ifrån sig. Jag föll för Rosalind, som var en ganska för naiv men ändå en otroligt härlig karaktär.

Kommentera här: