DENNIS LEHANE - Patient 67

Teddy Daniels skickas till Shutter Island – en ö bestående av ett mentalsjukhus för grova brottslingar – för att leta reda på en försvunnen patient; en kvinna. Tillsammans åker hans kompanjon, som är beordrad att vara med i undersökningarna. Men ju mer Teddy får reda på om sjukhuset och händelserna kring den försvunna patienten börjar han ana att det är sjukhuset som ligger bakom detta; enbart för att lura dit honom.
Men ju mer han hänger sig åt tankarna om att de vill lura dit honom, desto mer får vi som läsare veta att det inte är så i det abrupta slutet där oanade sanningar avslöjas.

Jag hade svårt för bokens karaktär; Teddy Daniels. Jag kände att han var platt och tom, att jag inte riktigt lärde känna honom, vilket visserligen avslöjas i slutet. Men denna konspirationsteori som Teddy får fram i sitt besök, det är den som drar mig fram, även om jag kände mig besviken av hans platta framträdande. Så, var boken som jag anade? Nja, inte alls, slutet var totalt oväntat. Men jag kan inte heller säga att boken är bra, men storyn däremot är otroligt bra och den gillade jag skarpt. Jag ser faktiskt fram emot filmen som jag tänkt se länge, men väntat med för att jag velat läsa boken innan, det känns faktiskt (ursäkta mig) som att karaktären Teddy kan vara lite djupare i filmen..

Har ni läst boken? Känner ni samma sak som jag?

Kommentarer:

1 Nicole:

Vad tyckte du om filmen nu då?

Tycker själv den är underbar!

Kommentera här: