AUGUSTI;Clownen Jac - Hjalmar Bergman
Jag har inte direkta känslor kring den här boken. Jag har läst den, men det är ungefär som den där lyktstolpen jag går förbi varje dag. Jag känner till den och vet att den finns där, mer än så är det inte. Den påverkar inte mitt liv i större utsträckning..

Subversion - T.A. Alderson
Jag vill ha mer! Även om jag, faktiskt, glömt av att jag läst den så kunde jag inte annat än tänka "jag vill ha mer" när jag kom på det. Så..mer enkel kortfattad litteratur att gömma ögonen i. 

Patient 67 - Dennis Lehane
Jag diskuterade denna med min vän, som sett filmen men inte läst boken. Tydligen är filmen inte tråkig, och Teddy som karaktär är inte tråkig. Så jag har helt enkelt högre förväntningar på filmen nu, för boken.. nej..

Hiatus - Hanna Nordenhök
Jag har ju utlovat att inte skriva mycket om lyrik/diktsamlingar i alla dess former, eftersom det är svårt för mig att kunna direkt uttala mig om det. Det är ju en ganska stor process i läsandet av dikter, så jag föredrar att hålla mina åsikter i större utsträckning borta från er. Men jag kan ändå säga att jag uppskattade denna lilla diktsamling enormt mycket, och för er som är sugen på dikter med lite enklare metaforer och som utspelar sig i den verklighet vi lever i nu, då är denna ett tips. 

Hjärtat är bedrägligast av allt - J.T. Leroy
Nu försöker jag få alla att läsa den här. Först ut är min mamma, och sedan min morbrors tjej och därefter min syster, sedan får vi se, för den är hemsk och läsvärd. LÄS DEN DU OCKSÅ. NU!

Bumerang - Tatiana De Rosnay
Antoine och hans syster far till sin barndoms landställe, men på vägen tillbaka råkar hans syster ut för en olycka precis när hon ska berätta något hon mindes om deras sista sommar där. När hon vaknar upp minns hon inget, och Antoine har beslutat sig för att ta reda på vad hon mindes..
Det hela leder in de båda, men främst Antoine, i en resa bakåt, där de får se sin mamma på ett nytt sätt. 

Jag kan inte säga att boken var dålig men jag gillade inte riktigt.. Ja, just det.. Jag kan inte sätta fingret på det. På otroligt många sätt liknade den här boken Gavaldas Lyckan är en sällsam fågel. På något sätt känns jag för ung för boken, det handlar så mycket om personernas egon att jag ställs helt utanför, jag får bara observera men inte skaffa några känslomässiga band. Det är svårt för mig att relatera, helt enkelt, så det känslomässiga intresset existerar inte.. 

Idioten - Fjodor Dostojevkij
NEJ...!

Kommentera här: